2010-08-22 10:30:24• hírek • MTI

Táncos kutyák

Egyre több két- és négylábú rajongót nyer meg a kutyasport egy új válfaja, amikor a gazdik kedvenceikkel táncra perdülnek.

Dália kecsesen táncol a mezőn keresztül, itt egy fordulás, ott egy enyhe csípőrázás, végül egy mély meghajlás. Anne Schmidt és kutyusa egy hetet töltöttek el a németországi Wittlichben lévő Scheuerhofi Állatakadémián és tanulták együtt a kutyatáncot. "Nagyon élvezem... Hihetetlen, hogy a kutyák ezt milyen gyorsan megtudják tanulni" - mondta a 27 éves Schmidt.
Viviane Theby, az akadémia vezetője biztos abban, hogy ezt minden kutya eltudja sajátítani. Egy nagytestű állatnak ő a lassú keringőt ajánlaná, miközben a kisebbek akár a rock'n'rollal is megpróbálkozhatnak. A legfontosabb dolog persze a jutalom, amelyet az állat tánc közben kap. Így az ember nagyon nehéz dolgokat is megtaníthat kedvenceinek - magyarázta az állatorvos és viselkedéskutató, aki kutyáknak és macskáknak a zongorázást is megtanította már.
A legfontosabb dolog, hogy állat és gazdája tánc közben közelebb kerülnek egymáshoz. Így a kutyák nem csak sétálni mennek el gazdijaikkal, vagy unatkoznak a lakásban. Theby szerint kutyáknál gyakran olyankor alakulnak ki viselkedési problémák, ha az állat számára nincsen semmi kihívás a mindennapi életben. "Kutyáknak gyakran túl kevés a dolguk, de tánc közben nemcsak izmaikat, hanem eszüket is használniuk kell" - hangoztatta
A kutyatánc eredetileg az Egyesült Államokban alakult ki, ahol ma már olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy versenyeket és bemutatókat is tartanak.


Keringőre is meg lehet tanítani kutyánkat
Keringőre is meg lehet tanítani kutyánkat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: